Kérdésed van?

Ezen az oldalon megpróbáltuk összegyűjteni az oldal használatával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, amelyek felmerülhetnek. Ha olyan kérdésed lenne, melyre ezen az oldalon nem találsz választ, vedd fel velünk a kapcsolatot és egy kollégánk hamarosan a rendelkezésedre fog állni.

 

Előfordulhat, hogy elfelejtjük a jelszavunkat és ezért nem tudunk belépni az oldalra. Ebben az esetben igényelhetünk új jelszót. Ennek menete a következő:

1. A bejelentkezés oldalon http://imprevo.hu/bejelentkezes/ kattintsunk az “Elfelejtetted a jelszavad?” linkre.

lp1

2. Ezután adjuk meg a felhasználónevünket vagy email címünket, majd kattintsunk a “Jelszó generálása” gombra. A gombra kattintás után a rendszer emailt küld Önnek a regisztráció során megadott email címére.

3. Nyissuk meg az emailt, amit a rendszer küldött Önnek. Az emailben lesz egy link, amelyre kattintva beállíthatjuk az új jelszót. Ha esetleg nem működne a link, akkor másoljuk be a linket a böngészőbe és úgy nyissuk meg. Az alábbi oldalt kell látnunk:

lp2

4. Itt adjuk meg az új jelszavunkat. Érdemes erős jelszót megadni, használjon kis- és nagybetűket, valamint számokat. jegyezzük meg a jelszót, ezután az új jelszóval már be tudunk lépni az alábbi linken.
http://imprevo.hu/bejelentkezes/

Az imprevo.hu oldalán bárki ingyenesen regisztrálhat egy felhasználói fiókot magának. A regisztrációt ide kattintva lehet elindítani.

A regisztráció során az alábbi adatokat kell megadni:

 • Egy felhasználónév. Ez bármi lehet, de jegyezzük meg, mert ezzel lehet majd később bejelentkezni a fiókunkba.
 • Egy email cím. Ennek megadásakor különösen figyeljünk, mert az oldalunk erre az email címre fogja elküldeni a felhasználói adatainkat.
  1. Jelszó megadására NINCS szükség.

   Ha megadtuk a fenti két adatot kattintsunk a “Regisztráció” gombra.

   Ezután ellenőrizzük le az email fiókunkat. Ha nem találnánk emailt, ellenőrizzük le az email fiókunk spam mappáját is.

   Az oldalunktól az alábbi emailt kellett, hogy megkapja:

   reg1

   Ha megnyitjuk az emailt, akkor az alábbi információt láthatjuk:

   reg2

   Kattintsunk az első linkre az emailben. Ha a böngészőnk nem nyitná meg, akkor kérem másolja ki a linket és illessze be a böngészője címsorába.

   Ezután lehetősége lesz egy saját jelszó megadására.

   reg3

   Ha megadta az új jelszavát, kattintson az “Új jelszó létrehozása” gombra.

   Ezután a választott felhasználónévvel és új jelszavával ezen a linken tud bejelentkezni oldalunkra.

   Ha szeretné megvásárolni tanfolyamunkat, kérem jelentkezzen be a felhasználói fiókjába a fent leírt módon, majd adja le rendelését ezen az oldalon.

Igen, ide kattintva kipróbálhatsz néhány feladatot. Ez csupán töredéke annak, amit kapsz egy-egy leckében.

Előfizetésedet azonnal aktiváljuk, miután megérkezett az összeg a bankszámlánkra. Mi a PayPal-es vagy a bankkártyás vásárlást ajánljuk, ugyanis ez a leggyorsabb, ilyenkor a fiókod azonnal aktiválódik és kezdheted is a tanulást. Ha más módot választasz (pl. banki átutalás vagy csekkes befizetés), akkor az összeg beérkezése után aktiváljuk az előfizetésedet. Természetesen ilyenkor figyelembe kell venni például az ünnepnapokat vagy hétvégéket is, hiszen ezek miatt is “csúszhat” az aktiváció.

Igen, és ezt a legőszintébben jelentem ki. Hadd adjak erre egy hosszú, de remélem számodra nem érdektelen magyarázatot.

Ha bármelyik nyelvet lebontjuk elemeire, azt látjuk, hogy a nyelvtudás legfőbb két eleme a nyelvtan és a szókincs. Minél több szót ismersz, annál választékosabban tudod magadat kifejezni, ha pedig ehhez megfelelő nyelvtani kompetencia (készség, tudás) is társul, akkor a szavakat úgy tudod egymás mellé tenni, hogy azok értelmes, anyanyelvi és nem anyanyelvi beszélő számára is értelmes mondatokat alkossanak. Az IMPREVO az angol nyelvtant egészen elképesztő részletességgel fedi le, a rendszer mögött álló szókincs adatbázisban pedig több, mint 5000 szó van, amely például Milton professzor kutatása szerint (Milton, James: The development of vocabulary breadth across the CEFR levels) már a felsőfokú, tehát a C1-es szintű nyelvtudást is bőven lefedi. Ha csak ebből indulunk ki, jól látható, hogy az IMPREVO magja valóban tartalmaz mindent, ami a magas szintű nyelvtudás eléréséhez szükséges.

De ne álljunk itt meg! Természetesen a szókincs és a nyelvtan mellett számos más tényező is hatással van arra, hogy megértünk-e egy idegen nyelvet. Egyes tényezők kimaradtak az IMPREVO-ból, ugyanis gyakorlatilag lehetetlen őket modellezni, ilyen például a testbeszéd. Néha nem értjük tisztán azt, amit egy idegen nyelvet beszélő mond, azonban a test beszéd világossá teszi. Érthető okokból ezzel egy online nyelvoktató rendszer nem tud mit kezdeni. Van azonban számos más tényező, amivel igen! Ilyen például a kulturális kompetencia. Van, amikor hiába értünk meg minden szót és hiába világos a nyelvtani szerkezet, nem értjük, hogy miről is van szó vagy éppen félreértjük. Ilyen például az angol “How do you do?” kérdés, ami szó szerint azt jelenti “Hogy vagy?”, azonban ez mégse valódi kérdés, csupán egy udvariassági formula, és a mondat jelentése inkább annak felel meg, hogy “Üdvözlöm/Üdv/Örvendek”. Ahhoz, hogy ezt tudjuk, bizonyos kulturális ismeretek birtokában kell legyünk, és speciel erre a témára az IMPREVO külön ki is tér, így segítve az angol nyelv elsajátítását.

Természetesen az is fontos, hogy összefüggő szövegeket lássunk és halljunk, hiszen végső soron az a cél, hogy megértsük a másik angolul beszélő/író embert. Ezért az IMPREVO-ban jelenleg több mint 300 olyan szöveg van, amely az olvasott/hallott szövegértési kompetenciát fejleszti. Természetesen mindaz, ami az IMPREVO-ban van ahhoz segít hozzá, hogy ne csak megértsd beszélgetőpartneredet, de válaszolni is tudj neki. Az aprólékos nyelvtan, a gazdag szókincs, a kulturális ismeretek, a rengeteg olvasott/hallott szövegértési szöveg mind hozzásegít ahhoz, hogy kiváló angol nyelvtudásra tegyél szert, amit az élet bármely területén használhatsz.

Annak ellenére, hogy még közel se írtam le mindent, amit az IMPREVO tartalmaz, remélem egyetértesz velem abban, a fentieket szem előtt tartva, hogy az IMPREVO segítségével valóban meg lehet tanulni angolul.

Az IMPREVO-ban a “klasszikus” feladattípusok mellett olyan megoldásokkal is találkozhatsz, amivel tudtunkkal sehol máshol. Klasszikus alatt az olyan feladatok értjük, mint az “Igaz/Hamis”, “Válaszd ki a helyes megoldást”, vagy éppen az “Írd be a hiányzó szót”. Különleges megoldás például az, hogy a Szótanuló modulban nem csak az angol szót látod és egy képes szókártyát, hanem még a magyar megfelelőt is láthatod a szókártyán minden esetben, hogy teljesen egyértelmű legyen, hogy mit jelent az angol szó. Ezt a megoldást például még nem láttuk máshol.

A teljesség igénye nélkül azonban itt egy lista az IMPREVO feladattípusairól, így láthatod, hogy mennyi mindent kínál az IMPREVO és ez kevesebb nem lesz, csak több:

 • videó magyarázatok
 • multiple choice (1 jó válasz és 1/2/3 rossz válasz)
 • tedd sorrendbe a mondat szavait
 • írd be a hiányzó szót
 • párosítsd a szót a szókártyával
 • gépeld be a szót a szókártya alapján
 • gépeld be a szót kiejtés alapján
 • párosítás
 • olvasott szövegértések
 • hallás utáni szövegértések

Jelenleg az alábbi fizetési módokat támogatjuk:

 • Bankkártyás fizetés (A K&H rendszerén keresztül hamarosan!)
 • PayPal fizetés
 • Banki átutalás
 • Postai csekkes befizetés (Ide kattintva megtekinthetsz egy minta csekket)

Nem állítjuk azt, hogy mi vagyunk az elsők, akik egy átfogó online rendszert hoztak létre, amelynek a segítségével angolul lehet tanulni. Szerintünk azonban a legtöbb ilyen rendszer nem teszi lehetővé, hogy a felhasználók viszonylag magas szintű nyelvtudást érjenek el, hiszen a tananyag mennyisége korlátozott és nem fektetnek kellő hangsúlyt a különböző nyelvi készségekre (pl. hallás utáni szövegértés).

Az IMPREVO ezzel szemben a különböző nyelvi készségekre megfelelő hangsúlyt fektet, hiszen minden leckében van minimum egy szókincsbővítő modul és szövegértési feladat. Emellett sok száz videó és feladat foglalkozik a nyelvtannal és az íráskészséggel is. Ez pedig lehetővé teszi az IMPREVO előfizetői számára, hogy az angol nyelvet olyan szinten sajátítsák el, amely lehetővé teszi, hogy érdemben kommunikáljanak az anyanyelvi beszélőkkel és az angolt idegennyelvként beszélőkkel, illetve hozzásegítsen a nyelvvizsgához.

Talán ennél is fontosabb különbség, hogy az IMPREVO a profizmusra épít. Fontos, hogy rengeteg feladat legyen a rendszerben és játékos legyen (erre sok esetben a konkurencia is figyel), azonban az IMPREVO nem hagyja, hogy a játékosság a profizmus rovására menjen. Az IMPREVO tananyagának kialakításban például nem csak angol tanítási tapasztalatra hagyatkoztunk, hanem a tudományra is, hiszen alkalmazott nyelvészeti ismereteinket is felhasználtuk ahhoz, hogy a tananyag valóban progresszív és sokoldalú legyen, amely alkalmazkodik a modern követelményrendszerekhez, mint például a Közös Európai Referenciakerethez.

Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy az ingyenes regisztráció után próbáld ki a három ingyenes leckét. A leckék alapján láthatod az IMPREVO sokszínűségét és azt, hogy számodra mennyire használható a tananyag.

Töltés ...