Sokan szerencsét próbáltak (és próbálnak) az Egyesült Államokban, hogy beteljesítsék az „amerikai álmot”. Ez természetesen nagyon kevés embernek sikerül, de néhányuk elképesztően sikeres lett. Arnold Schwarzeneggerről szinte mindenki tudja, hogy nem az Államokban született, talán kevesebben, hogy Ausztriában, de azzal szintén mindenki tisztában van, hogy milyen fényes karriert futott be az USA-ban testépítőként, filmszínészként és politikusként. Az esetek többségében azonban nem ennyire nyilvánvaló, hogy a hírességek közül ki született az Egyesült Államokban és ki máshol.

Charlie Hunnam a Fiúk a klubból (Queer as Folk) és a Kemény motorosok (Sons of Anarchy) sztárja Angliában született. A Kemény motorosokban teljesen „elrejti” brit akcentusát és úgy beszél, mint egy tősgyökeres amerikai. Említésre méltó munkái közé tartozik a Huligánok (Green Street vagy Green Street Hooligans) című film, amelyben Hunnam az egyik főszereplő és az angol futball huliganizmus világába kalauzolja el a nézőket.

minden-sztár-amerikai1

Mikor először hallottam Adele-t énekelni megesküdtem volna, hogy amerikai. A londoni születésű és Angliában élő énekesnő amerikai angol akcentussal énekel (talán így nagyobb nemzetközi sikerre tett szert), de mikor interjút ad egyértelműen beazonosítható a brit akcentus. Híresebb számai például a Rolling in the Deep és a Someone Like You.

Adele

A jelenlegi listában a legárulkodóbb talán Russel Crowe. A Gladiátor, Robin Hood, A dolgok állása (State of Play), A bennfentes (The Insider) és sok más nagy sikerű film sztárja nem erőlteti görcsösen magára az amerikai akcentust, ami egyáltalán nem is baj. Kevesen tudják, hogy Új-Zélandon született, de a család Ausztráliába költözött (Russel csupán négyéves volt ekkor) és filmes karrierje is a kenguruk földjén kezdődött.

Russel

(A képek forrása: wikipedia)